MS Instr Slagtøj

Klik på en kategori, og se forløbene

Musikudøvelse

Dans

Syng

Spil

Musikalsk

skaben

Skab selv

Musikforståelse

Musikspillet

Musikforståelse

Slagtøj

 

Klassetrin 3.-6. klasse

 

Varighed 1 lektion

Følgende spil bliver brugt: Museum, Quizzen i tv-studiet, Koncertsalen

 

Præsentation af forløbet

Hvad er slagtøj egentlig for noget? Lær familien af slagtøj rigtig godt at kende.

 

 

Fælles mål

Musikforståelse efter 4. Klassetrin

 

 

 

 

 

 

Læringsmål

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

  1. Hver elev logger ind på Musikspillet med UNI·login.
  2. Eleverne skal først høre og læse instruktionen på museet Det er vigtigt, at de har forstået den. Eleverne skal læse og høre om hele slagtøjsfamilien.

 

Man finder alle slagtøjsinstrumenterne på instrumenttræet. Her finder man også opslaget om instrumentfamilien slagtøj, der ligeledes sidder på instrumenttræet.

 

Eleverne skal desuden læse opslaget om symfoniorkestret i bog 7 i den brune bogreol.

 

  1. I Quizzen skal de svare på spørgsmål om slagtøj. Alle spørgsmål omhandler slagtøjsinstrumenterne.

 

Hvis eleverne har for mange fejl i quizzen, kan de altid gå tilbage til museet og læse og høre det hele endnu en gang.

 

 

 

 

Instruktion til eleverne

 

Kustodens tale

 

”Næ, men god davs med dig. Du kommer lige til tiden. Jeg har brug for din hjælp. Jeg har min niece Pernille på besøg i dag og i morgen, og vi kom til at tale om tøj. Altså ikke bare tøj vi har på kroppen. Men også syltetøj og værktøj og legetøj og ja, du ved, en masse tøj. Og så kom jeg i tanke om, at vi jo også har noget tøj her på museet. Det ville jeg lige læse lidt om her til morgen, men så blev jeg afbrudt af en herre i lang frakke og blød hat, der meget gerne ville høre om verdens dyreste instrument. Ja, og så måtte jeg naturligvis klare det. Nå, men tilbage til det med tøjet. Men nu har jeg ikke tid til at læse om det, så jeg ville høre, om du ikke kunne hjælpe mig. Prøv at gå over til instrumenttræet, så kan du ikke undgå at se det. Der er både en familie, og der er også enkelte instrumenter, der tilhøre familien. Hør også lige musikeksemplerne.

 

For resten, da jeg gik forbi tv-studiet her til morgen, kunne jeg høre, at de må have en quiz, der lige passer til det, du skal til at læse. Så skynd dig over og deltag i quizzen, så snart du har læst og lyttet. Nå, nu kalder han på mig igen, manden med frakken og hatten. Jeg må løbe – men endnu en gang tusind tak for hjælpen. Det bliver Pernille meget glad for. Ah ja, vent lige. Kan du ikke også lige læse bog 7 i den brune bogreol og mit opslag på tavlen? Tusind tak. Vi ses. Hej, hej.”

 

 

Kustodens opslag på Museets opslagstavle

 

Kig på instrumenttræet og se om du kan finde en instrumentfamilie, der hedder noget med tøj. Læs også om alle instrumenterne i samme familie, og hør dem spille. Husk, at alle instrumenter fra samme familie hænger på samme gren på instrumenttræet.

 

Gå over i Quizzen. Jeg mener ganske bestemt, at de har en quiz, der passer til det, du har læst om i dag. Så du vil have gode muligheder for at tjene nogen penge.

 

God fornøjelse.

  • Jeg kender og kan nævne instrumenterne i slagtøjsfamilien.

 

  • Jeg kan genkende de forskellige slagtøjsinstrumenter på deres udseende, klangfarve og navn

Sådan aktiverer du forløbet