MS Instr Strygere

Klik på en kategori, og se forløbene

Musikudøvelse

Dans

Syng

Spil

Musikalsk

skaben

Skab selv

Musikforståelse

Musikspillet

Musikforståelse

Strygeinstrumenter

 

Klassetrin 3.-6. klasse

 

Varighed 1 lektion

Følgende spil bliver brugt: Museum, Quizzen i tv-studiet, Koncertsalen

 

Præsentation af forløbet

Lær strygerfamilien at kende, så du kan øve med dem i Koncertsalen.

 

 

Fælles mål

Musikforståelse efter 4. Klassetrin

 

 

 

 

 

 

Læringsmål

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

  1. Hver elev logger ind på Musikspillet med UNI·login.
  2. Eleverne skal først høre og læse instruktionen på museet Det er vigtigt, at de har forstået den. Eleverne skal læse og høre om hele familien af strygeinstrumenter.
  3. Med den viden skal de klare quizzen og øve med orkestret.

 

Man finder alle strygerne på instrumenttræet. Her finder man også opslaget om strygerfamilien, der ligeledes sidder på instrumenttræet.

 

Eleverne skal desuden læse opslaget om symfoniorkestret i bog 7 i den brune bogreol.

 

I Quizzen skal de svare på spørgsmål om strygeinstrumenterne. Alle spørgsmål omhandler strygerne.

 

I koncertsalen skal de øve sig i at udpege det instrument, der spiller forkert. Her vil strygerne spille Eine Kleine Nachtmusik af Mozart.

 

Hvis eleverne har for mange fejl i minispillene, kan de altid gå tilbage til museet og læse og høre det hele endnu en gang.

 

 

 

Instruktion til eleverne

 

Kustodens tale

 

”Uh, hvor er det godt, du kommer. Jeg har netop hørt, at der skal spilles Eine Kleine Nachtmusik af Mozart til en koncert i aften, og de mangler en, der kan øve med musikerne. De spiller nemlig desværre ikke helt rigtig endnu. Tror du, du kan hjælpe? Når du øver med dem, skal du bare prikke til den musiker, der spiller forkert, så vil han eller hun rette ind. Men det er nok bedst, hvis du lige læser lidt om strygerne, det er nemlig dem, der spiller Eine Kleine Nachtmusik. Du finder alle strygerne på vores instrumenttræ. Her kan du også høre, hvordan de lyder, og det er jo lidt vigtigt, hvis du skal kunne rette, den der spiller forkert. Når du har læst og lytte, kan du smutte forbi Tv-studiet, for jeg ved nemlig, at de har en quiz om strygerne. Meget heldigt. Og bagefter tror jeg, du er klar til at øve med strygerne i Koncertsalen. Uh, tiden iler, jeg bliver desværre nødt til at løbe. Nå ja, jeg glemte det helt – læs også lige i bog nummer 7 om symfoniorkestret. Tusind tak for hjælpen. Jeg glæder mig til at høre koncerten. Hej, hej. Åh ja, læse også lige mit opslag på tavlen”

 

 

Kustodens opslag på Museets opslagstavle

 

I dag skal du øve med strygerne i koncertsalen, så du læs på instrumenttræet om strygerne og om alle de instrumenter, der hører til den instrumentfamilie. Hør også al musikken. Læs også lige om strygerfamilien. Husk, alle strygerne sidder på den samme gren på instrumenttræet.

 

Læs også i bog nummer 7 i den brune bogreol.

 

Gå over i Quizzen. Jeg har fået at vide, at de har en quiz om strygerne i dag, så du har gode muligheder for at tjene nogen penge, mens du øver dig.

 

Gå bagefter over til Koncertsalen og øv med musikerne. De spiller Eine Kleine Nachtmusik af Mozart. Du prikker bare til den musiker, der spiller forkert. Tusind tak for hjælpen.

 

God fornøjelse.

 

  • Jeg kender og kan nævne instrumenterne i strygerfamilen.

 

  • Jeg kan genkende de forskellige strygeinstrumenter på deres udseende, klangfarve og navn

Sådan aktiverer du forløbet